Puheterapeutti Aura

image
  • 040 716 1182
  •   aura@puheterapiaaura.fi

Aura Yli-Savola

Kliininen erikoispuheterapeutti, FM

Olen puheen sujuvuuden häiriöihin erikoistunut puheterapeutti. Olen valmistunut puheterapeutiksi vuonna 2012 Turun yliopistosta. Osallistuin kliiniseen erikoistumiskoulutukseen puheen sujuvuuden häiriöistä (Thomas More University ja Turun yliopisto) ja valmistuin kliiniseksi erikoispuheterapeutiksi vuonna 2017.

Työskentelin tuoreena puheterapeuttina hieman yli kaksi vuotta perusterveydenhuollossa. Osa-aikaisena itsenäisenä ammatinharjoittajana olen toiminut huhtikuusta 2016 lähtien: ensin yhteisvastaanottotila Sanasateessa, lokakuusta 2018 alkaen Yhteisötalo Lounatuulissa ja toukokuussa 2020 muutin vastaanottoni osoitteeseen Yliopistonkatu 6 A. Samoissa viihtyisissä tiloissa kanssani toimivat puheterapeutti Ann-Sofie Bäckman ja Puheterapia- ja työnohjauspalvelu Re:sonos Oy.

Kliinisen työn ohella olen työskennellyt Turun yliopistossa logopedian oppiaineessa yliopisto-opettajana syksystä 2014 lähtien. Tällä hetkellä olen tutkimusvapaalla kliinisen opettajan työstä. Ohjaan opiskelijoiden harjoittelujaksoja ja opetan muun muassa kielenkehitykseen ja puheen sujuvuuden häiriöihin liittyviä kursseja. Lisäksi olen opettanut ja ohjannut moniammatillisella opetusklinikalla.

Työkokemuksen ja koulutuksen kautta hankittu erikoisosaaminen

Perusterveydenhuollon puheterapeuttina sain kokemusta laaja-alaisesti lasten ja aikuisten puheterapeuttisesta arvioinnista, kuntoutuksesta ja lähiympäristön ohjaamisesta.

Olen perehtynyt syvällisemmin puheen sujuvuuden häiriöihin eli änkytykseen ja sokellukseen. Minulla on eniten kokemusta änkytyksen hoidosta lapsilla, nuorilla ja aikuisilla. Pitkän kliinisen erikoistumiskoulutuksen lisäksi olen käynyt lyhyitä täydennyskoulutuksia ja osallistunut tieteellisiin konferensseihin.

Työotteeni on vahvasti ratkaisukeskeinen ja yhdistelen työssäni elementtejä eri kuntoutusmenetelmistä. Jatkuva kouluttautuminen ja oman osaamiseni ylläpito ovat minulle keskeisiä seikkoja omassa työssäni. Seuraan tiiviisti tutkimusta alalla. Olen tohtorikoulutettavana Turun yliopistossa ja jatko-opintoni käsittelevät kehityksellisen änkytyksen taustatekijöitä. Lisäksi konsultoin, koulutan ja mentoroin änkytykseen liittyen puheterapeutteja ja muita ammattiryhmiä.

Tuoreimpia lisäkoulutuksiani

  • International Conference on Stuttering, IV Edition, virtual conference, 10/2021 (3 päivää)
  • RESTART-DCM, An direct treatment for young stuttering children based on the RESTART – Demands and Capacities Model, Erasmus MC, online 7-9/2021 (3 päivää)
  • 12th Oxford Dysfluency Conference, online, 1/2021 (2 päivää)
  • Supporting 8 to 14s, Michael Palin Centre, Lontoo, 2/2020 (3 päivää)
  • Kättä pidempää – helpot apuvälineet puheen kuntoutuksessa, Annukka Kuutsa, 11/2019 (1 päivä)
  • Stuttering: A Clinical Symposium, Evidence Based Practice Master Classes, Australian Stuttering Research Centre, 5/2019 (3 päivää)
  • KKT-lyhytinterventiot lasten ja nuorten kanssa, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy, 4/2019 (2 päivää)
  • Lidcombe-workshop,  9/2018 (3 päivää)
  • Kognitiiviset menetelmät änkytyksen kuntoutuksessa (mm. Palin PCI), Stuttering Foundation ja Bostonin yliopisto, 7/2018 (5 päivää)
  • European Symposium on Fluency Disorders 2018, Thomas More University, Belgia, 2/2018 (2 päivää)
  • Harjoittelu nuorten intensiivikuntoutuskurssilla, Michael Palin Centre, Lontoo, Iso-Britannia, 7/2017 (10 päivää)
  • European Clinical Specialization in Fluency Disorders, Thomas More University, Belgia, 2016–2017 (25 op)